Ontdek CSG Selion!

Hoe zien de gymlokalen eruit? Waar heb je pauze met je vrienden? Waar bak je straks broden? En hoe zien de andere praktijklokalen eruit? Ga op ontdekkingsreis tijdens onze open dagen! Samen met je ouders kun je dan een kijkje nemen in onze school. Wandel rond, klets met docenten en leerlingen en drink een drankje in de kantine. Zo kom je erachter hoe het is om straks op CSG Selion te zitten! Aanmelden voor onze open dag is niet nodig.

Kom binnenkijken tijdens onze open dagen!

Donderdag 25 januari 2024

18:30 – 21:00 uur

 

Vrijdag 26 januari 2024

18:30 – 21:00 uur

 

CSG Selion
Diamantlaan 14
9743 BG Groningen

Dit is CSG Selion!

 

Wij geloven in jou!

 

Of je nu handig, ondernemend, creatief of verzorgend bent: wij helpen jou met behulp van de juiste ondersteuning, het beste uit jezelf te halen. CSG Selion is een warme en veilige school in een overzichtelijke omgeving. We hebben oog voor jouw mogelijkheden én moeilijkheden. Het ontdekken en ontwikkelen van waar jij goed in bent, staat bij ons voorop. En wij geloven in jou, want iedereen is érgens goed in!

Bij ons op school kun je nog echt een vak leren. Samen ontdekken we waar jouw interesses liggen! Je werkt uit boeken, maar ook met je handen. Vanaf de eerste klas maak je al kennis met onze praktijkvakken. En theorie breng je meteen in de praktijk, bijvoorbeeld bij vakken als meubelmaken, voeding en beweging, facilitaire dienstverlening of presentatie & styling. We hebben ruime lokalen en leerpleinen met de nieuwste technologieën en faciliteiten.

Heb je een extra steuntje in de rug nodig? Dan kun je terecht in onze facetgroepen. In deze groepen bieden we extra ondersteuning en meer rust en structuur. We maken groepen van maximaal 16 leerlingen en zetten onze specialisten gericht in.Dit zijn klassen van maximaal 16 leerlingen. Onze school is een plek waar je lief en leed met elkaar kunt delen, waar je je thuis voelt en je jezelf kunt zijn!

Waarom CSG Selion?

Wist je dat…

 

… we op CSG Selion in het kader van Sterk Techniek Onderwijs (STO) veel aandacht besteden aan techniek? Zo bieden we het praktijkvak Technologie en Toepassing (T&T). Een vak waarbij je aan de slag gaat met opdrachten van échte bedrijven en leert hoe je technische snufjes kunt toepassen in de praktijk.

We hebben een eigen Techlab met onder andere een lasersnijder en VR-brillen. Daarnaast leer je lassen, werken met machines, timmeren, metselen en nog veel meer. En daar zijn onze leerlingen best goed in, want vorig jaar wonnen we twee prijzen tijdens de beroepenwedstrijd!

Ook is er elk jaar een speciale techniekweek. Dan maak je bijvoorbeeld een hindernisbaan voor drones en bootjes, bouw je een snelle mini-auto of ontwerp je je eigen meubel die je in 3D print. En je je ook nog het Tech to the Future evenement in Martiniplaza Zo ontdek je waar je jouw technische skills later allemaal kunt inzetten!

 

Favoriete plek in de school? Dat laten onze leerlingen je in deze video zien!

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar CSG Selion! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden via ons digitale aanmeldportaal. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend. In mei of juni krijg je definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.