Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in onze school! Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden voor onze school en hoe de toelatingsprocedure eruit ziet.

Aanmelden voor de brugklas 2024-2025

Eén centraal aanmeldmoment

Vanaf schooljaar 2024-2025 is er één centrale aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs. Zo maken alle  leerlingen evenveel kans op een plek op de school van hun voorkeur die ook past bij het schooladvies. Hier vind je meer informatie over de nieuwe wet: Centraal aanmeldmoment voor vo 

 

Eerste ronde
Alle groep 8-leerlingen kunnen zich van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden voor een middelbare school. Aanmelden gaat via het online aanmeldportaal. Het portaal is momenteel gesloten.

 

Tweede ronde
Voor leerlingen die na ronde 1 nog geen plek hebben, is er een tweede aanmeldronde. Dit gaat bijvoorbeeld om leerlingen die zijn uitgeloot of nog niet eerder zijn aangemeld.  Aanmelden voor de tweede ronde start op 10 april.

 

Klik hier om je aan te melden.

 

Instructievideo aanmelden

In de video hieronder wordt uitgelegd hoe het aanmelden via het Leerlinq aanmeldportaal werkt.

Interesse in de facetgroepen

Heb je interesse in onze facetgroepen? Plan hier alvast een intakegesprek in. Dit zorgt ervoor dat we je aanmelding na het aanmelden in de centrale aanmeldweek sneller in behandeling kunnen nemen en duidelijkheid kunnen geven over je toelaatbaarheid.

 

Aanmelden voor klas 2 en hoger 2024-2025

Aanmeldingen voor klas 2 (met uitzonderding van de tweede klas van vmbo-tl, hier  zijn geen lesplaatsen meer beschikbaar) en hoger moeten voor 1 april 2024 binnen zijn. Daarna wordt bij de toeleverende school informatie opgevraagd. Vervolgens wordt dit besproken tijdens het intakegesprek. Alle leerlingen komen op een wachtlijst en in de laatste week van het schooljaar wordt op basis van de beschikbare plekken besloten of leerlingen kunnen worden aangenomen.

Meld je hier aan voor  klas 2 of hoger

Instromen in schooljaar 2023-2024

Wil je je aanmelden voor zij-instroom klas 1 (instroom huidig cursusjaar)? Neem dan even contact op met onze intaker mevr. I. Veenstra: aanmelding@csgselion.nl.

Aanmelden voor klas 2 en hoger voor instroom in het huidige schooljaar kan hier. Let op: in klas 2 vmbo-tl zijn geen lesplaatsen meer beschikbaar.

Toelatingsbeleid samenwerkingsverband

De scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld vinden het belangrijk dat voor elke leerling tijdig een passende plek wordt gerealiseerd in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Daarom verloopt de aanmelding op alle VO-scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld op dezelfde manier.

Via onderstaande links kun je de transitiekalender PO-VO en de toelichting op het toelatingsbeleid downloaden.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.