Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in onze school! Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden voor onze school en hoe de toelatingsprocedure eruit ziet.

Wil je je aanmelden voor zij-instroom klas 1 (instroom huidig cursusjaar) neem dan even contact op met onze Intaker mevr. I. Veenstra: aanmelding@csgselion.nl

Een centraal aanmeldmoment

Vanaf schooljaar 2024-2025 is er één centrale aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs. Zo maken alle  leerlingen  evenveel kans op een plek op de school van hun voorkeur die ook past bij het schooladvies.

Alle groep 8-leerlingen kunnen zich van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden voor een middelbare school.

 

Vlak voor de aanmeldweek vind je op deze pagina een link naar het aanmeldportaal.

 

Hier vind je meer informatie over de nieuwe wet:

 

Eerste Kamer stemt in met vaste aanmeldweek voor de brugklas

Centraal aanmeldmoment voor vo 

 


 

Interesse in onze facetgroepen

Interesse in onze facetgroepen? Plan hier alvast een intakegesprek in. Dit zorgt ervoor dat we je aanmelding na het aanmelden in de centrale aanmeldweek sneller in behandeling kunnen nemen en duidelijkheid kunnen geven over je toelaatbaarheid.

 

Toelatingsbeleid samenwerkingsverband

De scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld vinden het belangrijk dat voor elke leerling tijdig een passende plek wordt gerealiseerd in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Daarom verloopt de aanmelding op alle VO-scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld op dezelfde manier.

Via onderstaande links kun je de transitiekalender PO-VO en de toelichting op het toelatingsbeleid downloaden.

Aanmeldingen klas 2 en hoger

Aanmeldingen voor klas 2 en hoger moeten voor 1 april 2024 binnen zijn. Daarna wordt bij de toeleverende school informatie opgevraagd. Vervolgens wordt dit besproken tijdens het intakegesprek. Alle leerlingen komen op een wachtlijst en in de laatste week van het schooljaar wordt op basis van de beschikbare plekken besloten of leerlingen kunnen worden aangenomen.

Meld je hier aan voor  klas 2 of hoger

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.