Schoolkeuzetips

Hoe kies je nou de school die het beste bij jou past? Hieronder vind je een aantal tips en handige links die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Scholen op de kaart

Op www.scholenopdekaart.nl kun je verschillende scholen met elkaar vergelijken. Je kunt kijken naar tevredenheid van de leerlingen of de examenresultaten.

VO gids

Ieder schooljaar ontvangen alle leerlingen groep 8 de VO-Gids (www.devogids.nl). In deze gids en op hun site staat veel handige informatie over schoolkeuze. Bijvoorbeeld:

  • een schoolwijzer
  • een open dagen planner
  • checklists voor het bezoeken van een open dag
  • het onderwijsschema in Nederland
  • en andere handige links.

Scholenmarkt Groningen

Op Scholenmarkt Groningen zijn alle middelbare scholen uit de stad Groningen en Ommelanden aanwezig. De scholen presenteren zich allemaal op een neutrale manier, zo kun je je goed oriënteren.

Gesprek met de school

Heb jij of hebben je ouders nog vragen over onze school? voor leerjaar 2, 3 en 4, neem dan contact op met een van onze decanen mw. M. Hofstede of dhr. R. Meijer, voor leerjaar 1 neem dan contact op met onze intaker, mw. I. Veenstra telefoonnummer 050-5718544 of via de email: aanmelding@csgselion.nl.

Bezoek de school

Het is natuurlijk ook enorm belangrijk hoe jij je voelt op onze school. En dat kan maar op één manier: langskomen! We organiseren een aantal kennismakingsmomenten, hier staan ze allemaal op een rijtje. We zien je graag op onze open dagen!

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.