Ontdek CSG Selion!

Hoe zien de gymlokalen eruit? Waar heb je pauze met je vrienden? Waar bak je straks broden? En hoe zien de andere praktijklokalen eruit? Ga op ontdekkingsreis tijdens onze open dagen! Samen met je ouders kun je dan een kijkje nemen in onze school. Wandel rond, klets met docenten en leerlingen en drink een drankje in de kantine. Zo kom je erachter hoe het is om straks op CSG Selion te zitten! Aanmelden voor onze open dag is niet nodig.

Kom binnenkijken tijdens onze open dagen!

Donderdag 26 januari 2023

18:30 – 21:00 uur

 

Vrijdag 27 januari 2023

18:30 – 21:00 uur

 

CSG Selion
Diamantlaan 14
9743 BG Groningen

Norah en Justin vertellen over onze school

Wij geloven in jou!

 

Of je nu handig, ondernemend, creatief of verzorgend bent: wij helpen jou met behulp van de juiste ondersteuning, het beste uit jezelf te halen. CSG Selion is een warme en veilige school in een overzichtelijke omgeving. We hebben oog voor jouw mogelijkheden én moeilijkheden. Het ontdekken en ontwikkelen van waar jij goed in bent, staat bij ons voorop.

Bij ons op school kun je nog écht een vak leren. Samen ontdekken we waar jouw interesses liggen! Je werkt uit boeken, maar ook met je handen. Vanaf de eerste klas maak je al kennis met onze praktijkvakken. En theorie breng je meteen in de praktijk, bijvoorbeeld bij vakken als meubelmaken, voeding en beweging, facilitaire dienstverlening of presentatie & styling! We hebben ruime lokalen en leerpleinen met de nieuwste technologieën en faciliteiten.

Heb je een extra steuntje in de rug nodig? Dan kun je terecht in onze facetgroepen. Dit zijn klassen van maximaal 16 leerlingen. In deze groepen bieden we ondersteuning op gedragsmatig- en sociaal-emotioneel gebied, vaak gecombineerd met leerachterstanden. Onze school is een plek waar je lief en leed met elkaar kunt delen, waar je je thuis voelt en je jezelf kunt zijn!

Waarom CSG Selion?

Wist je dat…

 

… we op CSG Selion in het kader van Sterk Techniek Onderwijs (STO) veel aandacht besteden aan techniek? Zo bieden we het praktijkvak Technologie en Toepassing (T&T). Een vak waarbij je aan de slag gaat met opdrachten van échte bedrijven en leert hoe je technische snufjes kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast leer je lassen, timmeren, metselen en nog veel meer. En daar zijn onze leerlingen best goed in, want dit jaar sleepten we twee prijzen in de wacht tijdens de beroepenwedstrijd! Een wedstrijd waarbij Groningse scholen strijden om de titel van beste timmerman of metselaar.

Daarnaast is er elk jaar een speciale techniekweek. Dan maak je bijvoorbeeld een hindernisbaan voor drones en bootjes, bouw je een snelle mini-auto of ontwerp je je eigen meubel die je in 3D print. Ook creëren we Techlabs en gaan we op excursies naar bedrijven. Zo ontdek je waar je jouw technische skills later allemaal kunt inzetten!

 

Neem alvast een kijkje in onze school!

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar CSG Selion! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou tot 15 maart 2023 eenvoudig aanmelden via ons digitale aanmeldingsformulier. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend, maar we luisteren óók naar jouw motivatie en de wens van je ouders. In mei krijg je dan definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

Handige data op een rijtje

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.