4 december 2019

Inzamelingsactie op CSG Selion

In de kerstvakantie gaat Esra Baykus, docent op CSG selion, vrijwilligerswerk doen bij de Simoonga Thandizani Trust School in Livingstone, Zambia. Dit is een school met meer dan 380 leerlingen tussen de 3 en 15 jaar oud. Er zijn in totaal 9 klassen, dus elke klas bestaat uit 40 tot 50 leerlingen!

De school is als project opgericht door de gemeenschap voor wees- en kansarme kinderen die het zich niet kunnen veroorloven om naar een ‘overheidsschool’ te gaan. Dit betekent dat de school volledig afhankelijk is van de gemeenschap, vrijwilligers, sponsoren en donaties. Deze school wordt namelijk niet door de overheid gefinancierd.

Esra is met haar klas gestart met een inzamelingsactie, al snel werd dit opgepikt door andere klassen. De leerlingen hebben geld ingezameld door een heerlijke lunch voor de docenten te maken tijdens de groepsbespreking. Daarnaast hebben zij door meerdere kleine acties al veel geld opgehaald. Op 20 december, tijdens onze kerstviering, organiseren wij als afsluiting van deze actie een foute kersttruiendag. Wij hopen veel foute kerstruien te zien op 20 december en wensen Esra veel succes!

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.