13 januari 2021

Brief onderbouw 2e lockdown

Groningen, 13 januari 2021

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond, sturen wij u deze mail. We brengen u op de hoogte van een aantal zaken.

Aantal lessen onderbouw
Het aantal lessen in de onderbouw wordt teruggeschroefd naar maximaal 5 lesuren op een dag. We merken dat het volgen van meer dan 5 lesuren een hele opgave is. Nu de lockdown met 3 weken verlengd wordt, hebben we deze beslissing genomen.

Exam.net
In deze tijden van online lesgeven, zullen de leerlingen ook te maken krijgen met het maken van online toetsen. Wij gebruiken hier het programma exam.net voor. In de bijlage treft u de handleiding voor de leerlingen. Helaas is deze alleen in het Engels verkrijgbaar. Het programma zelf kan wel in het Nederlands gezet worden.
In het Team van de klas van uw kind, heeft de mentor een filmpje gezet over exam.net. Dit filmpje is in het Nederlands en laat duidelijk zien hoe het programma werkt. Kijk even met uw kind naar het filmpje, zodat duidelijk is wat er moet gebeuren.
Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen eerlijk aan de toetsen zullen deelnemen en daarbij dus geen gebruik maken van boeken, oudere broers/zussen, of iets dergelijks. Om hier enigszins toezicht op te kunnen houden, hebben we de afspraak dat tijdens de toets zowel de camera als het geluid van de leerling aanstaat.

Lessen in de bovenbouw
De fysieke lessen in de bovenbouw moeten aangepast worden omdat de leerlingen weer anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. De ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de bovenbouw worden hier door een aparte mail van op de hoogte gebracht.

Tot slot
We zijn ontzettend trots op hoe de leerlingen in de onderbouw deze nieuwe situatie oppakken. Grote complimenten voor uw kind! Er wordt hard gewerkt en iedereen doet zijn/haar best om er het beste uit te halen. Hou dit vol!

Hebt u naar aanleiding van deze brief vragen? Neem dan even contact op met de mentor of teamleider.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

A.A. van Essen

Vestigingsdirecteur  CSG Selion

Downloads

Handleiding exam leerling Download

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.