12 december 2018

Actie foute kersttrui!

 

Beste ouders en/of verzorgers,

Op vrijdag 21 december organiseren wij het kerstontbijt voor onze leerlingen van klas 1 tot en met 4. In het onderstaande schema kunt u terugvinden op welk moment de leerlingen worden verwacht in de kantine. Tijdens het kerstontbijt besteden wij ook aandacht aan de foute kersttruiendag. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in deze brief.

Tijd Klas
09:00-11:00 Klas 3
10:00-12:00 Klas 4
11:00-13:00 Klas 1
12:00-14:00 Klas 2

 

De magische tijd van twinkelende lichtjes, engelenhaar, kerstballen, kerstdiners en samen bij de haard komt er weer aan! Helaas zijn er over de hele wereld ook veel kinderen die in deze tijd van het jaar in de kou zitten, met een lege maag naar bed gaan of helemaal alleen zijn. Simpelweg omdat ze opgroeien in een oorlog of een ramp hebben meegemaakt.

Voor deze kinderen in nood doet onze school dit jaar mee aan Foute Kersttruiendag van Save the Children. Rondom 21 december zamelen in heel Nederland mensen, groot en klein, geld in voor deze hulporganisatie voor kinderen. In een foute kersttrui uiteraard. Je moet best een beetje een held zijn om in zo’n foute trui te gaan lopen, maar echte helden verzamelen dan ook nog geld!

Zoals jullie weten, zijn onze leerlingen zeker wel superhelden! En dus gaan zij de komende periode heldendaden verrichten voor hun leeftijdsgenooten die het zo hard nodig hebben. De opbrengst wordt gedoneerd aan Save the Children. Zij zullen de volledige opbrengst besteden aan voedsel, dekens, warme kleding en opvang van kinderen in bijvoorbeeld Jemen, Syrië, Libanon of Zuid-Soedan.

Op vrijdag 21 december organiseren wij voor alle leerlingen het kerstontbijt/ brunch . Tijdens dit moment nodigen wij alle leerlingen uit om een foute kersttrui te dragen. De school doneert voor iedere leerling met een foute kersttrui (dit mag ook een zelf versierde gewone trui zijn) 1 euro aan Save the Children. De leerlingen kunnen daarnaast zelf nog meer geld ophalen voor het goede doel door sponsoren te zoeken voor deze actie. Zij ontvangen van de mentoren een sponsorkaart. Wij hebben ook een digitale collectebus die u via onderstaande site kan bereiken.

https://foutekersttruiendag.digicollect.nl/

Met vriendelijke groet,

Het team van CSG Selion