18 april 2018

CSG en O2G2-leerlingen spelen voorstelling op 4 mei in Martiniplaza

Theater De Steeg maakt met leerlingen van CSG Selion en Leon van Gelder een voorstelling speciaal voor 4 mei. De voorstelling, met als titel Tante Roosje, is gebaseerd op het boek ‘Dansen met de vijand’ van Paul Glaser en wordt op 4 mei om 21.00 uur gespeeld in MartiniPlaza Groningen. De voorstelling maakt deel uit van het project Gespot, waarin leerlingen van VMBO-scholen gestimuleerd worden om actief aan de slag te gaan met theater en dans. Het project wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kaarten reserveren kan o.a. door een mail te sturen naar mail@desteeg.info.

De entree is 5 euro.

Tante Roosje

Een groep van meer dan 30 leerlingen van CSG Selion (VMBO-3) en Leon van Gelder (VMBO-2) werkt momenteel hard aan een eigen theatervoorstelling, met als titel Tante Roosje. De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Dansen met de vijand’ van Paul Glaser. Dit boek vertelt het verhaal van de tante van Paul Glaser, Roosje Glaser, die door te dansen diverse concentratiekampen en uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog wist te overleven. Een boek over de wil om te overleven en de dunne scheidslijn tussen goed en fout.

De leerlingen maken de voorstelling onder leiding van theaterdocenten, een regisseur en een choreograaf, voor dit project samengebracht door Theater De Steeg. Een decorbouwer en een technicus helpen de leerlingen bij de vormgeving van de voorstelling. De voorstelling Tante Roosje wordt op 4 mei om 21.00 uur gespeeld in MartiniPlaza. In de week daarna wordt de voorstelling nog gespeeld voor de deelnemende scholen.

Gespot

De voorstelling Tante Roosje maakt onderdeel uit van het project Gespot. Dit project is een samenwerking van Theater De Steeg, CSG Selion en Leon van Gelder en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Gedurende het project gaan VMBO-leerlingen van beide scholen actief aan de slag met theater en dans. De afgelopen weken kregen ze daartoe op school les van theater- en dansdocenten van Theater De Steeg. In die lessen maakten ze kennis met theater en dans en brachten ze tijdens een theatrale rondleiding een bezoek aan de Stadsschouwburg Groningen. Ook werd er, in samenwerking met het Bevrijdingsfestival Groningen, in alle klassen gedebatteerd over vrijheid. Uit alle deelnemers is nu een groep samengesteld van meer dan 30 gemotiveerde leerlingen, die de komende maanden samen de voorstelling Tante Roosje zullen maken.

Doel van het project Gespot is om VMBO-leerlingen te stimuleren om actief aan de slag te gaan met theater en dans en om de verbinding te leggen tussen cultuureducatie en diverse andere vakken. Cultuureducatie krijgt op die manier een steviger plek in het curriculum van de scholen.

Theater De Steeg

Theater De Steeg maakt voorstellingen voor jongeren, over actuele onderwerpen. Met onze voorstellingen laten we jongeren kennismaken met theater, brengen we een discussie op gang over maatschappelijke thema’s en dagen we jongeren uit eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Tegelijk zetten wij ons in voor talentontwikkeling, door in al onze voorstellingen te werken met jonge acteurs en theatermakers.